cleaning
ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΧΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΚΕΤΑΣ.
Πανέμορφα, ακριβά, χειροποίητα χαλιά και μοκέτες αποτελούν ένα στολίδι στο σπίτι σας. Σπάνια, χειροποίητα, συλλεκτικά χαλιά ,ευαίσθητα μεταξωτά και μάλλινα χαλιά, κλασσικά χαλιά, μπουχάρα, αλλά και οι μοκέτες του σπιτιού ή του γραφείου σας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής και λειτουργικότητας του χώρου σας.

H καθημερινή τους όμως χρήση και το πολύμηνο στρές στα οποία υποβάλονται τους χειμερινούς μήνες αφήνουν ορατά τα σημάδια τους σε αυτά. Συμπτώματα όπως το χνούδιασμα, το ξεθώριασμα των χρωμάτων, φθορά στις άκρες (κρόσσια) ή σε άλλα σημεία αποτελούν πρώιμα σημάδια κόπωσης τα οποία άν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα θα εξελιχθούν σε μόνιμες και μή αναστρέψιμες βλάβες ...
cleaning
Πολλές φορές ο εποχικός οικιακός καθαρισμός δεν είναι αρκετός για να λειτουργήσει ευεργετικά για τα χαλιά ή τις μοκέτες σας. Η χρήση δραστικών και μή κατάλληλων χημικων σκευασμάτων και ηλεκτρικών συσκευών, τα λάθη στην δοσολογία των απορρυπαντικών του εμπορίου, η πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι κάποια απο τα συχνά λάθη που ερχόμαστε αντιμέτωποι συχνά ως επαγγελματίες. Κατά συνέπεια η αντιμετώπιση τους αυτή μπορεί να οδηγήσει σε όχι μόνο σε μή επιθυμητα αποτελέσματα αλλά και να επιβαρύνει χωρίς ουσιαστικό όφελος τον οικογενειακό προυπολογισμό και να λειτουργήσει βλαπτικά στο περιβάλλον.
cleaning
Oικιακά ακάρεα. Ενας αόρατος εχθρός της οικιακής υγιεινής. Τί είναι τα ακάρεα. Πρόκειται για πολύ μικροσκοπικούς οργανισμούς που τους καθιστά αόρατους στα μάτια μας και περιλαμβάνονται στην οικογένεια των αρθρόποδων. Ζουν μέσα σε στρώματα, μοκέτες χαλιά, κουρτίνες ταπετσαρίες, χνουδωτά παιχνίδια, μαξιλάρια και γενικά όπου υπάρχει σκόνη μέσα στο σπίτι. Σε κάθε γραμμάριο σκόνης περιέχονται συνήθως 100 με 500 ακάρεα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν και τις 20.000 ενώ σε ένα στρώμα 5ετίας υπολογίζεται ότι περιέχονται από 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος! Διαβάστε αναλυτικά (+)
Διαπιστώθηκε ότι, τα μόνιμα χαλιά και οι μοκέτες (από τοίχο σε τοίχο), φιλοξενούν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό ακάρεων σε σύγκριση με τα ξύλινα πατώματα ήτα πατώματα με πλακάκια ενώ η ηλικία του χαλιού ή της μοκέτας και η παρουσία ή η απουσία κατοικίδιων ζώων δεν έχουν συσχετισθεί με υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης τους. Σημαντικό επίσης ρόλο παίζει και το πέλος των χαλιών / μοκετών με τα ακάρεα να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα χαλιά με μεγάλο και χαλαρό πέλος. Ο αριθμός των ακάρεων δεν μειώνεται σημαντικά με το συχνό και συστηματικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα.
Ο κίνδυνος, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο το άκαρι, αλλά τα περιττώματά τους. Αυτά τα περιττώματα περιέχουν συστατικά που προκαλούν αλλεργίες. Όταν δηλαδή αναπνέονται ως λεπτή σκόνη, προκαλούν αλλεργίες, όπως η αλλεργία που προέρχεται από τη σκόνη του σπιτιού.Θέλετε να μάθετε πόσα περιττώματα μπορεί να παραγάγει την ημέρα ένα άκαρι; Ένα άκαρι της σκόνης του σπιτιού παράγει περίπου 20 σφαιρίδια περιττώματα την ημέρα. Αν ληφθεί υπόψιν ότι η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 42 μέρες, σημαίνει ότι παράγει συνολικά 840 τεμάχια από αυτά. Αυτή η ποσότητα είναι μάλιστα 200 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του ίδιου του ακάρεος (Dermatophagoldes pteronyssinus).
"Μελέτες έχουν δείξει πως έως και το 35% του πληθυσμού μπορεί να εμφανίζει ευαισθησία στα ακάρεα, ενώ σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές τα άτομα με άσθμα έχουν ευαισθησία στα ακάρεα που αγγίζει το 90%. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι αυτά της ρινίτιδας και επιπεφυκίτιδας δηλαδή μπουκωμένη μύτη, πταρμοί, καταρροή με κνησμό στη μύτη και στα μάτια ιδίως κατά το πρωινό ξύπνημα. Σε βαρύτερες περιπτώσεις προκαλούνται βήχας ή και επεισόδια δύσπνοιας οπότε πλέον έχει αναπτυχθεί και αλλεργικό άσθμα."
Κλείσιμο (x)
Λύσεις en οίκω!
cleaning
Το μεγάλο φάσμα των υπηρεσιών μας καλύπτει κάθε σύγχρονη οικιακή απαίτηση. Με τη μέθοδο του βιολογικού καθαρισμού εξασφαλίζουμε τον υγιεινό καθαρισμό για όλα τα χαλιά και τις μοκέτες του σπιτιού σας. Ειδικά μηχανήματα, απορρυπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον και μία αυστηρή διαδικασία καθαρισμού εγγυώνται το πιο υγιεινό αποτέλεσμα.

Στα en οίκω προσφέρουμε έξτρα υπηρεσίες αποκλειστικά για χαλιά, όπως κολλάρισμα και πλαστικοποίηση, απομάκρυνση περιττού χνουδιού, επαναφορά χρώματος (από κιτρίνισμα και ξεθώριασμα), ξέβαμμα. Αναλαμβάνουμε επίσης τη σωστή και ασφαλή φύλαξη των χαλιών σας όλο το χρόνο καθώς και επιδιορθώσεις για μοκέτες παντός τύπου (κοψίματα, φθορές).